گنجینه قرآنی کتابخانه رضوی تثبیتکننده مرجعیت جمهوری اسلامی ایران در دنیا است
به گزارش گنجینه رضوی، کریم نجفی برزگر که به همراه تنی چند از استادان شرکتکننده در همایش بزرگداشت «اقبال لاهوری» دانشگاه فردوسی مشهد، در کتابخانه مرکزی حرم مطهر رضوی با حجتالاسلاموالمسلمین سید جلال حسینی، رئیس سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی دیدار کرده بود، در گفتوگو با خبرنگار ما اظهار کرد: در این برنامه، از مرکز نسخ خطی و تالار تخصصی کتاب های خارجی این کتابخانه دیدن کردیم.
وی ادامه داد: در بازدیدهای انجام شده، با این کتابخانه و ظرفیتهای آن همچون وجود مجموعه آثار ارزشمند خطی و قرآنی آشنا شده و به مدیران آن پیشنهاد دادیم تا زمینه بررسی، تصحیح و معرفی این نسخههای خطی بهویژه آثاری که در جهان اسلام بسیار اهمیت دارد، توسط استادان دانشگاهها و دانشجویان دکتری فراهم شود.
نجفی برزگر گفت: همچنین بهعنوان دبیرکل شبکه دانشگاههای مجازی جهان اسلام پیشنهاد دادم تا این کتابخانه نیز به عضویت شبکه دانشگاههای کشورهای اسلامی درآید و بتواند ارتباط مستقیمی با دانشگاههای جهان اسلام در 57 کشور اسلامی داشته باشد.
وی با اشاره به فعالیت این دانشگاههای جهان اسلام در حوزه نشر آثار و فرهنگ اسلامی، افزود: همچنین این شبکه دانشگاهی میتواند زمینه تبادل منابع و همکاریهای کتابخانهای بین کتابخانه آستان قدس رضوی و کتابخانههای کشورهای اسلامی را فراهم کند. بیتردید این اقدام به ایجاد نهضت علمی در عرصه بینالمللی منتهی خواهد شد.
دبیرکل شبکه دانشگاههای مجازی جهان اسلام با تأکید بر بیانات رهبر معظم انقلاب در حوزه مرجعیت جمهوری اسلامی ایران در جهان اسلام و فراگیری اسلام از منبع اصلی آن یعنی قرآن، بیان کرد: کشور ما ذخائر و آثار بسیار ارزشمندی دارد. بهطورمثال، کتابخانه آستان قدس رضوی نفایس بینظیری در حوزه آثار خطی قرآنی دارد که محور اصلی ارتباط و اتحاد مسلمانان جهان است.
وی ادامه داد: در این زمینه این کتابخانه میتواند حرف نخست را در کشورهای اسلامی و حتی در کشورهای غیراسلامی که در حوزه قرآن فعالیت میکنند، بزند.
معرفی شبکه دانشگاههای مجازی جهان اسلام
نجفی برزگر درباره شبکه دانشگاههای مجازی جهان اسلام نیز گفت: این شبکه پس از سازمان ملل دومین سازمان بینالمللی است که بهطور خاص 57 کشور اسلامی از قارههای مختلف جهان، عضو آن هستند.
وی با اشاره به اینکه این شبکه متعلق به کمیته دائمی همکاریهای علمی و فناوری سازمان همکاری اسلامی؛ «کامستک» است، افزود: در حال حاضر، 170 دانشگاه از کشورهای اسلامی عضو این شبکه هستند و در مجموع، بیش از 55 میلیون دانشجو در این دانشگاههای عضو، در حال تحصیل هستند.