به همت سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی
۱۴۰۳-۰۹-۰۳

کتابخانه مسجد و مجتمع فرهنگی حضرت عباس(ع) در مشهدمقدس افتتاح شد

به همت سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، کتابخانه مسجد و مجتمع فرهنگی حضرت عباس(ع) در مشهدمقدس افتتاح شد.

به گزارش گنجینه رضوی، این مراسم با حضور عبدالحمید طالبی، رئیس سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی، حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید جلال حسینی، رئیس سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد این آستان مقدس، حجت‌الاسلام‌والمسلمین سعید رحیم‌زاده، امام جماعت مسجد حضرت عباس(ع)، مرتضی نظرنژاد، مدیر آموزش و پرورش ناحیه 7 مشهد و اعضای هیئت امنای این مسجد و جمعی از واقفان، بازنشستگان، کتابداران و خادمیاران این سازمان، شنبه سوم آذرماه 1403 در محل این مسجد برگزار شد. 
کتابخانه مسجد و مجتمع فرهنگی حضرت عباس(ع) به‌عنوان یک کتابخانه مشارکتی با همکاری مسئولان خدوم این مسجد و این سازمان، در فضایی بالغ بر 370 مترمربع، مشتمل بر 150 صندلی مطالعه و با مجموعه‌ای 18 هزار منبع اطلاعاتی فعالیت خود را در دو بخش مجزای خواهران و برادران، آغاز کرد و همه روزه از ساعت 7 تا 19 در خدمت اهل کتاب و کتاب‌خوانی در منطقه قاسم‌آباد، بلوار شاهد، شاهد 10، است. 
در این مراسم، امام جماعت مسجد حضرت عباس(ع) بیان کرد: این مسجد یکی از مساجد مهم غرب مشهد به شمار می‌آید که با توجه به فعالیت مدارس و دانشگاه‌ها و همچنین سکونت جمعی از فرهنگیان و حوزویان در این منطقه قاسم‌آباد، نیاز بود تا چنین کتابخانه‌ای راه‌اندازی شود که این امر با مشارکت آستان قدس رضوی به ثمر نشست. 
رحیم‌زاده افزود: مسجد فضای مطالعاتی کتابخانه را در اختیار سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی قرار داده و این سازمان نیز منابع و تجهیزات مطالعاتی و همچنین نیروی کتابدار آن را تأمین کرده است و خرسندیم که این کتابخانه در زیر سایه بارگاه ملکوتی امام رضا(ع) به‌طور رسمی افتتاح شد.  

اهمیت راه‌اندازی کتابخانه در مساجد
در ادامه این مراسم، رئیس سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی با اشاره به نگاه خاص تولیت آستان قدس رضوی به توسعه فعالیت‌های علمی و فرهنگی در این آستان مقدس در کنار ارائه خدمات اجتماعی و...، اظهار کرد: مسجد در گذشته و از صدر اسلام، محلی برای گره‌گشایی تمام مسائل جامعه بوده و نقش اساسی در زندگی معنوی و اجتماعی مردم داشته است. 
طالبی با تأکید بر این‌که مسجد از یک طرف محل معرفت، معنویت و اتصال به خداوند متعال و از طرف دیگر، محل کسب دانش و بصیرت‌افزایی است، افزود: خدا را شاکریم که توانستیم در این خانه خدا با عنایت حضرت رضا(ع)، پایگاهی برای دانش‌افزایی نمازگزاران این مسجد و سایر مردم منطقه راه‌اندازی کنیم و به آنان خدمات علمی، پژوهشی و ترویجی در حوزه کتاب و کتاب‌خوانی ارائه دهیم. 
وی با اشاره به فعالیت کتابخانه‌های آستان قدس رضوی در سراسر کشور و نقش وقف در راه‌اندازی و فعالیت بسیاری از آن‌ها، بیان کرد: این کتابخانه‌ها علاوه‌بر این‌که محل علم و علم‌آموزی هستند، پایگاهی مهم برای ترویج معارف اسلامی، قرآنی و اهل بیت(ع) به‌ویژه سیره رضوی نیز محسوب می‌شوند. 
طالبی گفت: باید با استفاده از ظرفیت‌های کتابخانه‌ای آستان قدس رضوی مقدمات لازم در کتابخانه حضرت عباس(ع) فراهم شود تا این کتابخانه نه تنها محل مطالعه نسل نوجوان و جوان برای شرکت در امتحانات و آزمون‌هایی نظیر کنکور باشد بلکه به مکانی برای انجام فعالیت‌های علمی و پژوهشی مبدل شود.
رئیس سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی افزود: همچنین یکی از وظایف این مسجد و کتابخانه آن، باید ایجاد ارتباط با نوجوانان و جوانان باشد. در واقع، همه ما با همکاری با یکدیگر باید با جنگ نرم دشمن برای نفوذ به قشر جوان برخورد کرده و اطلاعات و علم و دانش لازم را به مخاطبان خود منتقل کنیم. 
در ادامه، وی با اشاره به پیام رهبر معظم انقلاب به پنجمین کنگره جهانی حضرت رضا(ع)، بیان کرد: طبق فرمایش ایشان ما در معرفی ائمه معصومین (ع) در داخل و خارج کشور کم‌کاری کرده‌ایم. بنابراین باید در سه بُعد اعم از جایگاه معنوی و قدسی ائمه اطهار(ع)، احادیث و سبک و سیره ائمه اطهار(ع) و اهمیت ایجاد جامعه اسلامی توسط اهل بیت(ع)، فعالیت کرد و آن‌ها را به زبان روز انتشار داد. 
طالبی با تأکید بر نقش مهم کتابخانه‌ها برای انجام مأموریت معرفی ائمه معصومین(ع)، خاطرنشان کرد: امیدوارم کتابخانه مسجد و مجتمع فرهنگی حضرت عباس(ع)، به یک پایگاه علمی و اندیشه‌ای برای ترویج معارف اهل بیت(ع)  به‌ویژه حضرت رضا(ع) تبدیل شود. 
همچنین در این مراسم سیدحسین فتاحی، واقف بخشی از تجهیزات این کتابخانه با تأکید بر نقش مهم کتاب‌خوانی در پرورش مغز انسان، گفت: کتاب و کتابخانه همواره باید در دسترس مردم در شهرها باشد و مسئولان در برگزاری مراسم‌های ملی و مذهبی باید از ظرفیت‌های فرهنگی بیشتر استفاده کرده و حتی کتاب به مردم اهدا کنند. 
گفتنی است، پخش کلیپ‌های معرفی خدمات کتابخانه‌ای سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی و کتابخانه مسجد و مجتمع فرهنگی حضرت عباس(ع) و اجرای سرود امام رضایی توسط گروه سرود «نسل سلمان» و تقدیر از جمعی از بازنشستگان، کتابداران و خادمیاران نمونه این سازمان، از دیگر برنامه‌های این افتتاحیه بود. 

افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید