بررسی ادبیات کودکان در مطبوعات و نشریات سده اخیر در دانشگاه امام رضا(ع)
به گزارش گنجینه رضوی، این نشست تخصصی با حضور جمعی از دانشجویان زبان و ادبیات فارسی دانشگاه بینالمللی امام رضا(ع)، دبیران آموزش و پرورش و کارشناسان اداره مطبوعات سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، در سالن اجتماعات شهید آوینی این دانشگاه برپا شد.
در این نشست، علی سلیمانی، کارشناس اداره مطبوعات کتابخانه آستان قدس رضوی، ضمن اشاره به منابع اطلاعاتی عظیم و ارزشمند موجود در آرشیو مطبوعات این آستان مقدس، به ناشناخته بودن مطبوعات در جوامع دانشگاهی و علل مختلف آن پرداخت. وی همچنین از «سالنامهها» بهعنوان منابعی مملو از اطلاعات بسیار مفید، اما کمتر دیده شده، نام برد.
در ادامه، حمیدرضا نویدی مهر، مدیر گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه بینالمللی امام رضا(ع) درخصوص نقش و تأثیر مطبوعات در ایجاد علاقه به مطالعه در کودکان و نهادینهسازی آن و همچنین تاریخچه سیر و تحول نشریات کودکان در ایران با برشمردن عناوینی از این نشریات، در این نشست به ایراد سخنرانی پرداخت.
محدثه مؤذنیراد، دانشجوی دکترای زبان و ادبیات فارسی نیز ضمن ارائه مطالبی با محوریت نقش سالنامههای مدارس ایران در پرورش استعداد دانشآموزان و ارتقای خلاقیتهای علمی و فرهنگی آنان، به اهمیت محتوای سالنامهها در بررسی جایگاه آموزش و پرورش در دورههای مختلف تاریخی، اشاره کرد.
همچنین این پژوهشگر مطبوعات کودکان بهطور نمونه به توصیف ظاهری و محتوایی سالنامه دبیرستان سعدی پرداخت و سالنامهها را از جنبههای مختلف زبانی، ادبی، فرهنگی و...، قابل بررسی و پژوهش دانست.
در پایان این نشست تخصصی نیز بر لزوم تداوم برگزاری چنین جلسات مشترک و ارتباط بیشتر دانشجویان با آرشیو مطبوعات آستان قدس رضوی، تأکید شد.