«مصحف زرنگار: نگاهي به جزء سيام قرآن كريم» به زیور چاپ آراسته شد
به گزارش گنجینه رضوی، این سازمان در تداوم مسير متعالي دستيابي به هدف مرجعيت علمي آستان قدس رضوي و انجام رسالت ديرين خود، مبني بر معرفي ميراث گرانبهاي موجود در گنجينه رضوي و همچنین در راستاي نهضت نشر نفايس این گنجینه، موفق به انتشار چاپ عكسي (فاكسيميله) مصحف زرنگار با همكاري انتشارات «سفير اردهال» در سال 1403 در شمارگان 1000 نسخه شد.
جزء سیام از مصحفزرنگار با شماره 991، که بخشی از قرآن سیپاره و در کتابخانه آستان قدس رضوی نگهداری میشود، یکی از آخرین قرآنهای نفیس چندجلدی ایران است که برترین ویژگیهای هنر قرآنآرایی ایرانی را به نمایش میگذارد و در راستای ارائه هر چه بهتر و نزديكتر به اثر اصلي آن منتشرشده است.
اگرچه اطلاعاتی درباره کاتب، واقف، تاریخ و محل کتابت این نسخه وجود ندارد، ویژگیهای بصری آن نشان از پیروی از سبکی منسجم دارد که میتواند به یکی از مراکز فعال قرآننگاری ایران در سدههای نهم و دهم هجری قمری نسبت داده شود. این جزوه قرآنی بهاحتمال زياد براي قرائت همزمان چند قاري در مكاني عمومي مانند مقبره يا مسجد، بهويژه در ماه مبارك رمضان تهيهشده بوده است.
همچنين پژوهشي از منظر مصحفشناسي و هنري این اثر انجامشده كه در قالب كتابچهاي با عنوان «نگاهي به جزء سيام قرآن كريم مصحف زرنگار» به اهتمام سید حسین عابدینی در 182 صفحه مصور رنگی، همراه با اين نسخه نفيس عرضهشده است.
در این کتابچه، علاوه بر مقدمه ناشر، دو مقاله با عناوين «بررسي جزوه 991 آستان قدس رضوي» از مهدي صحراگرد و «ويژگيهاي علمي و نسخهشناختي جزوه 991» از مرتضي توكلي، به سه زبان فارسي، عربي و انگليسي نیز منتشرشده است.