تابلو برگ انجامه قرآن زرنگار شماره 4545 كتابخانه رضوي منتشر شد
به گزارش گنجینه رضوی، قرآن شماره 4545، نسخهاي بينظير از مصاحف دوره غزنوي است كه در ميان اوراق بازيافته در تعمير بناهاي حرم مطهر حضرت رضا(ع) كشف شده است.
وضعيت برگهاي این اثر نشان ميدهد اين نسخه در زماني نامعلوم دچار حريق شده و بخشي از برگهايش از ميانرفته است.
اين نسخه نفيس، بهخط كوفي شرقي، بهطور کامل با زر كتابت شده و از معدود قرآنهاي كوفي است كه هم متن و هم تمامي علائم، سر سورهها و ضمايم آن با طلا تزيين شده است.
بر اساس انجامه نسخه، اين قرآن ارزشمند در سال 434 هجري قمري در خراسان، احتمالاً به سفارش «سلطان مودود بن مسعود غزنوي» تهيه و دو هنرمند برجسته، «ابوعلي حسن بن عبدالعزيز» در مقام كاتب و «ابي بكر محمد بن عبدالله غزنوي» در جايگاه مذهب، در خلق اين اثر هنري مشاركت داشتهاند.
اين مصحف شريف بيش از دويست سال بعد از كتابت در سال 662 هجري قمري وقف بر حرم مطهر رضوی شده و امروزه پس از مرمت، با ابعاد 19 در 2/29 سانتيمتر، بهعنوان يكي از نفايس قرآني در مركز نسخ خطي كتابخانه آستان قدس رضوي نگهداري ميشود.
دراینمیان، اين سازمان نیز در تداوم مسير متعالی دستيابي به هدف مرجعيت علمي آستان قدس رضوي و انجام رسالت ديرين خود، مبني بر معرفي ميراث گرانبهاي موجود در گنجينه رضوي و همچنین در راستاي نهضت نشر نفايس این گنجینه، این تابلو برگ را به منظور ارائه هر چه بهتر و نزديكتر به اثر اصلي آن، تهیه و منتشر کرد. این تابلو برگ شامل كتابت سورههاي توحيد، فلق و ناس است.