نشست «تولید محتوا: از ایده تا اجرا» در کتابخانه رضوی برگزار شد
به گزارش گنجینه رضوی، این نشست با حضور جمعی از کارشناسان و خادمیاران سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی و علاقهمندان، چهارشنبه، 21 آذرماه 1403 در اتاق کنفرانس کتابخانه مرکزی این آستان مقدس برپا شد. انیس میری، مسئول پژوهش این سازمان نیز دبیری نشست را برعهده داشت.
در این نشست، علی اصغر محکی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم فناوری اطلاعات ایران با اشاره به اینکه محتوا، حلقهای از زنجیره ارتباطات است، اظهار کرد: ارتباط، کنش متقابل اجتماعی، از راه پیام(محتوا) است.
وی در ادامه به بیان مطالبی درباره محتوا به نقل از صاحبنظران مختلف همچون «هارولد لاسول»، «رومن یاکوبسن»، «چارلز پیرس» و « فردیناند دو سوسور» پرداخت.
محکی دراینخصوص گفت: یاکوبسن، شش نوع کارکرد برای محتوا در نظر گرفته است که میتوان از عاطفی، کوششی(حکمی)، ارجاعی/ اطلاعرسان، ادبی- هنری(شاعرانه)، همدلی و فرازبانی، نام برد. پیرس نیز محتوا را از نظر نشانهشناسی بررسی کرده و نشانهها را به سه دسته شمایل، نماد و نمایه، تقسیم کرده است.
وی ادامه داد: سوسور نیز محتوا را از منظر نشانهشناسی و معناشناسی بررسی کرده است چنانکه به نظر وی نشانه، ترکیبی از دال و مدلول است. همچنین به گفته این زبانشناس، بین نشانههای محتوا، دو نوع رابطه ساختاری اعم از جانشینی و همنشینی، وجود دارد.
همچنین این عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم فناوری اطلاعات ایران، شش تأثیر محتوا بر انسان شامل افزایش آگاهی، تأثیر بر باورها و اعتقادات، تأثیر بر تصمیمات، تأثیر بر نگرشها و رفتارها، تأثیر بر مهارتافزایی و تأثیر ذهنی و شناختی محتوا را معرفی و تشریح کرد.
وی در پایان سخنرانی خود نیز کتابهای ارزشمندی درباره محتوا از جمله عناوین «روایت محتوا در دنیای رسانه»، «نسلها و رسانهها در ایران»، «محتوای دارای برند و سرگرمی در تبلیغات» و «کلاف محتوا» را معرفی کرد.
در ادامه این نشست اندیشگاه رضوی، زهرا ایزدیفرد، دانشجو معلم دانشگاه فرهنگیان مشهد به بیان نکاتی با محوریت تولید محتوا با گوشی همراه اعم از ابعاد مناسب برای تولید محتواهای مختلف، انواع گوناگون فونت و رنگبندی در تولید محتوا، پرداخت.
وی همچنین منتخبی از نرمافزارهای مورد نیاز برای تولید محتوا را معرفی و درباره کاربردها و مزایای آنها توضیحاتی به مخاطبان حضوری و مجازی نشست ارائه داد.