برپایی کارگاه «سندخوانی و تاریخ شفاهی» در مجتمع فرهنگی امام رضا(ع) سبزوار
به گزارش گنجینه رضوی، این کارگاه به همت سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی و با همکاری دانشگاه حکیم سبزواری و انجمن ایرانی تاریخ شعبه خراسان شاخه سبزوار، با حضور جمعی از استادان و دانشجویان و همچنین کارشناسان مجتمع فرهنگی امام رضا(ع) این شهرستان، سهشنبه، 20 آذرماه 1403، در این مجتمع برگزار شد.
آشنایی شرکتکنندگان بهویژه دانشجویان با اسناد تاریخی، سندخوانی و موضوعیابی در تاریخ شفاهی و مراحل انجام طرحهای آن، از جمله اهداف برپایی این کارگاه آموزشی بود.
الهه محبوب، رئیس اداره اسناد آستان قدس رضوی در این کارگاه با اشاره به کشف تعدادی اسناد تاریخی مالی دوره تیموری مربوط به حوزه جغرافيايي سبزوار از جلد یکی از نسخههای خطی قرآنی گنجینه رضوی، اظهار کرد: امیدواریم بتوانیم این اسناد ارزشمند را در مراسمی در سبزوار رونمایی کنیم.
وی با تأکید بر ضرورت حفظ اسناد تاریخی در عصر حاضر برای انتقال اطلاعات به آیندگان، گفت: محققان با بررسی اسناد بهویژه اسناد مالی میتوانند به اطلاعات ارزشمندی همچون علایق، شیوه زندگی و وضعیت مالی مردم، دست پیدا کنند.
همچنین محبوب با اشاره به لزوم ایجاد مرکز اسناد در غرب خراسان، بیان کرد: مرکز اسناد آستان قدس رضوی آمادگی لازم را برای همکاری با شهرستان سبزوار دراینخصوص دارد.
در ادامه، محمد نظرزاده، کارشناس مسئول بخش تاریخ شفاهی آستان قدس رضوی ضمن تعریف تاریخ شفاهی، تاریخچه آن، انواع انجام مصاحبه و چگونگی تعریف یک طرح تاریخ شفاهی و مراحل انجام آن، بیان کرد: تاریخ شفاهی بهعنوان یکی از منابع مهم در کنار اسناد مکتوب مورد استفاده محققان و پژوهشگران قرار میگیرد.
وی افزود: تاریخ شفاهی راهی به سوی همگانی کردن تاریخ است و در مناسبات گسترده اجتماعی مانند جنگها، انقلابها و دیگر موضوعات کلی، تاریخ شفاهی بیشترین کاربرد را دارد.
گفتنی است، به شرکتکنندگان حاضر در این کارگاه آموزشی سندخوانی و تاریخ شفاهی، گواهی معتبر حضور در کارگاه نیز اعطا شد.