با برگزاری پنجمین نشست‌ ادبی «شمس» در سال جاری
۱۴۰۳-۰۹-۲۴

کتاب «چشم به راه یک رویا» در کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی بررسی شد

در پنجمین برنامه از سلسله نشست‌های ادبی شمس کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی در سال 1403، کتاب «چشم به راه یک رویا(زندگی‌نامه شهیدان سید کریم و سید جواد خوش‌قلب طوسی به روایت مادر شهیدان)» معرفی و بررسی شد.

به گزارش گنجینه رضوی، این نشست به مناسبت فرارسیدن سالروز وفات حضرت ام‌البنین(س) و همچنین روز تکریم مادران و همسران شهدا با حضور جمعی از کارشناسان سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، نویسندگان، خانواده شهدا و علاقه‌مندان، شنبه، 24 آذرماه 1403، در اتاق کنفرانس کتابخانه حرم رضوی برپا شد. مریم عرفانیان، نویسنده مشهدی نیز دبیری نشست را برعهده داشت. 
سید علیرضا میری، نویسنده دفاع مقدس که به‌عنوان کارشناس در این نشست شمس حضور داشت، با تأکید بر نقش مهم نویسندگان در عصر حاضر، اظهار کرد: نویسندگان حوزه دفاع مقدس برای نوشتن خاطرات شهدا و خانواده‌های آنان می‌توانند از عناصر داستان‌نویسی کمک گرفته و آثاری تأثیرگذارتر و ماندگارتر از تاریخ شفاهی این حوزه خلق کنند. 
وی افزود: همان‌طور که در دوران دفاع مقدس معنویت و عرفان در میان رزمندگان در جبهه نمود داشت و به آنان انگیزه می‌داد و موجب پیروزی رزمندگان در میدان جنگ می‌شد، نویسندگان نیز باید با تقویت اعتقادات خود و برخورداری از چنین روحیه‌ای در حوزه نگارش آثار قدم بردارند. 
در ادامه میری گفت: چشم به راه یک رویا، یک کتاب تربیتی خوب برای تربیت فرزند است و در آن می‌توان مراحل بزرگ شدن مادر شهیدان و تأثیرات تربیتی وی بر روی فرزندانش را در سیر منطقی داستان دنبال کرد. همچنین تصویرسازی‌های داستان بسیار جذاب بود. 
وی اضافه کرد: عدم استفاده از زبان بدن در نشان دادن شخصیت‌ها، یکی از نقاط ضعف در بسیاری از کتاب‌ها است که برعکس در این کتاب از زبان بدن به خوبی استفاده شده بود. 
کارشناس این نشست ضمن تقدیر از چاپ دست‌نوشته‌های مادر شهیدان در کتاب، تصریح کرد: نویسندگان باید خودشان دلسوز اثرشان باشند و سعی کنند، نکات ویرایشی را به درستی رعایت کنند، چراکه ممکن است ویراستارها دقیق عمل نکنند. 
سیده خدیجه حسینی، نویسنده کتاب چشم به راه یک رویا نیز در این نشست گفت: در این کتاب شاید تنها پنج درصد از زندگی زهرا موحدی، مادر شهیدان سید کریم و سید جواد خوش‌قلب طوسی به رشته تحریر درآمده است، بنابراین فکر می‌کنم هنوز می‌توان از خاطرات زندگی مادر این شهیدان نوشت. 
وی با بیان نکاتی درباره مراحل انجام مصاحبه‌ها و نوشتن سیر زمانی زندگی این شهیدان و...، افزود: کتاب خود را از کودکی مادر شهیدان آغاز کردم تا مخاطبان با سبک زندگی و چگونگی تربیت و پرورش آنان نیز آشنا شوند. 
همچنین زهرا موحدی در این نشست به همکاری و ارتباط خوب خود با نویسنده کتاب چشم به راه یک رویا برای نوشتن این اثر و بررسی دقیق متون اولیه کتاب اشاره و خاطرنشان کرد: افراد جامعه باید در انجام وظایف و کارهای خود متعهد باشند و فقط برای رضای خدا گام بردارند. من نیز تلاش کردم وظایف مادری و همسری خود را به خوبی ایفا کنم. 
خوانش بخش‌هایی از این کتاب توسط تنی چند از حاضران و اعطای هدیه‌ای به رسم یادبود به این مادر شهید، از دیگر برنامه‌های پنجمین نشست از سلسله نشست‌های ادبی شمس در سال جاری بود. 
گفتنی است، کتاب چشم به راه یک رویا، روایتگر زندگی‌نامه شهیدان سید کریم و سید جواد خوش‌قلب طوسی به روایت مادر شهیدان است که به همت سیده خدیجه حسینی در 384 صفحه، مصور(بخشی رنگی) نوشته شده و در سال 1402 در شمارگان 1000 نسخه توسط انتشارات یاران رضا(ع) منتشر شده است.  

افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید