۱۴۰۳-۱۰-۰۷

بازدید استادان برجسته زبان و ادبیات فارسی تاجیکستان از کتابخانه رضوی

گروهی از استادان برجسته زبان و ادبیات فارسی تاجیکستان ضمن تشرف به حرم مطهر رضوی از کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی بازدید کردند.

به گزارش گنجینه رضوی، پنج استاد زبان و ادبیات فارسی از کشور تاجیکستان در حاشیه برگزاری نخستین همایش «رودکی و پیوندهای فرهنگی ایران و تاجیکستان» در دانشگاه فردوسی مشهد، پنجشنبه، ششم دی‌ماه 1403، مهمان کتابخانه مرکزی حرم مطهر رضوی شدند. 
عبدالنبی ستارزاده، عمرالدین یوسفی، مبشر اکبرزاد، فرنگیس شریف‌زاده و اُنظُرت ملک‌زاده، استادان حاضر در این بازدید بودند که ضمن حضور در تالار مطالعه و مخزن کتاب‌های خارجی، تالار محققان، اتاق مشاوره مرکز نسخ خطی و مخزن چاپی کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی، از نزدیک با خدمات متنوع این کتابخانه به اهل علم و پژوهش آشنا شدند.

کتابخانه رضوی؛ کتابخانه‌ای شناخته‌شده در دنیا
در این بازدید، عبدالنبی ستارزاده، استاد دانشگاه ملی تاجیکستان در گفت‌وگو با خبرنگار ما اظهار کرد: کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی، نه تنها بزرگترین کتابخانه ایران محسوب می‌شود بلکه یکی از کتابخانه‌های معروف و شناخته‌شده در کشور تاجیکستان و دیگر کشورهای دنیا نیز است.  
وی ادامه داد: بسیاری از استادان و دانشمندان کشورهای مختلف از جمله تاجیکستان به این کتابخانه مراجعه و از منابع آن استفاده کرده و در تألیفات خود از این کتابخانه نام می‌برند. 
ستارزاده ضمن تأکید بر قدمت دیرینه کتابخانه رضوی، گفت: این کتابخانه مخزن بزرگی از کتاب‌های چاپی متنوع دارد. همچنین در بخش مرکز نسخ خطی آن، قدیمی‌ترین نسخه‌های قرآنی دنیا نگهداری می‌شود که برای ما این بخش‌ها بسیار جالب توجه بود.
وی بیان کرد: از طرف دیگر، خدمات بسیار خوبی به محققان حاضر در کتابخانه رضوی ارائه می‌شود چنان‌که محققان می‌توانند در طول شبانه‌روز در تالار محققان این کتابخانه حضور داشته باشند و کارشناسان کتابخانه نیز هر کتابی که آن محقق برای پژوهش و مطالعه خود نیاز داشته باشد را فراهم می‌کنند. 
رئیس بنیاد رودکی در تاجیکستان افزود: همچنین محققان می‌تواند چندین کتاب‌ چاپی در میز مخصوص خود در این تالار برای بررسی و مطالعه در صورت نیاز، نگه دارند. در واقع، فضایی مناسب برای تألیف و مطالعه محقق در این کتابخانه آماده شده است.
وی گفت: در بخش کتاب‌های خارجی این کتابخانه نیز برخی از تألیفات دانشمندان و محققان تاجیکستان از جمله مؤلفانی که همکار ما بوده یا هستند، وجود دارد. البته بیشتر این آثار اهدایی است. 
ستارزاده خاطرنشان کرد: دراین‌راستا، ما نیز به مسئولان کتابخانه رضوی پیشنهاد دادیم که به‌منظور غنای هر چه بیشتر کتاب‌های تاجیکستانی این کتابخانه، این آمادگی را داریم؛ چه به‌صورت رسمی(انعقاد قرارداد) و چه غیررسمی، منتخبی از کتاب‌های دانشمندان، ادیبان و شاعران تاجیکستان را به این کتابخانه در مشهد، اهدا کنیم.

افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید