در بازدید کارشناسان موزه دیجیتال آستان قدس رضوی از موزه بزرگ خراسان تأکید شد
۱۴۰۳-۱۱-۱۹

هدف‌گذاری موزه دیجیتال رضوی برای گسترش همکاری‌ها در حوزه موزه‌های دیجیتال

جمعی از کارشناسان موزه دیجیتال آستان قدس رضوی با هدف تبادل تجربیات و آشنایی بیشتر با فناوری‌های نوین و همچنین هدف‌گذاری برای گسترش همکاری‌ها در حوزه موزه‌های دیجیتال، از موزه بزرگ خراسان در مشهدمقدس بازدید کردند.

به گزارش گنجینه رضوی، مهدی کریمی، رئیس اداره موزه دیجیتال سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی دراین‌خصوص به خبرنگار ما اظهار کرد: این بازدید در بخش‌های آموزشی و کارگاهی با حضور جمعی از مسئولان و کارشناسان این اداره، چهارشنبه، 17 بهمن‌ماه 1403، در مدت چهار ساعت، انجام شد.
وی ادامه داد: آشنایی با آثار تاریخی، شیوه‌های نمایش و فناوری‌های نوین به کار رفته در موزه‌های پیشرفته، از جمله اهداف این بازدید بود. همچنین کارشناسان حاضر با سیر تاریخی آثار متنوع موزه بزرگ خراسان و اهمیت آن‌ها در شناخت فرهنگ و هنر ایران، آشنا شدند.
کریمی بیان کرد: در این بازدید، مدیر موزه بزرگ خراسان به تشریح معماری و فناوری‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری به کار رفته در این موزه شامل ویدئو مپینگ، صفحات لمسی(تاچ اسکرین)، کدهای QR و نمایشگرهای سه‌بعدی پرداخت که به ارائه جذاب‌تر و تعاملی‌تر آثار کمک می‌کنند. 
وی افزود: فناوری‌های نوین به کار رفته در موزه بزرگ خراسان، دیدگاه ارزشمندی را در خصوص کاربرد این فناوری‌ها در حوزه موزه‌های دیجیتال برای کارشناسان آستان قدس رضوی حاضر در این بازدید فراهم آورد و به ارتقای دانش و تجربیات آن‌ها در این زمینه کمک کرد.
کریمی گفت: از طرف دیگر این بازدید، فرصتی ارزشمند برای مشاهده آثار شاخصی همچون ظروف فلزی و سفالی برجسته از دوران هخامنشی تا ساسانی و همچنین مجموعه‌ای نفیس از نقاشی‌های قهوه‌خانه‌ای استاد حمیدی، هنرمند برجسته خراسانی را فراهم کرد. علاوه بر این، بخش‌های مختلف موزه بزرگ خراسان شامل سفال و شیشه، فلز، چوب، فرش و منسوجات، نگارگری و کتابت و قرآن‌های نفیس، مورد بازدید قرار گرفتند.
رئیس اداره موزه دیجیتال آستان قدس رضوی ادامه داد: در پایان بازدید نیز جلسه‌ای با محوریت فرصت‌ها و چالش‌های موزه‌های دیجیتال و بحث و تبادل نظر در خصوص یافته‌ها و پاسخ به سؤالات مطرح شده، برگزار شد.
وی تصریح کرد: این بازدید گامی مؤثر در راستای تبادل دانش و تجربیات بین دو موزه و همکاری‌های احتمالی آینده در حوزه موزه‌های دیجیتال محسوب می‌شود.
گفتنی است، موزه بزرگ خراسان، مجموعه‌ای ۱۲ طبقه در فضایی به مساحت ۱۸ هزار مترمربع است که گنجینه‌ای از آثار تاریخی و مردم‌شناسی ایران؛ از ابزارهای سنگی و سفال‌های اولیه تا آثار فلزی، شیشه‌ای، گچ‌بری، نسخه‌های خطی، درب‌های چوبی، آثار چرمی، جواهرات و...، با قدمت‌های مختلف، را در خود جای داده است. 

افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید