در نشست «هوش مصنوعی و جنگ شناختی» کتابخانه رضوی تأکید شد
۱۴۰۳-۱۱-۲۸

ضرورت شناخت فرصت‌ها و تهدیدهای هوش مصنوعی در عصر حاضر

در نشست «هوش مصنوعی و جنگ ‌شناختی» کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی بر ضرورت شناخت فرصت‌ها و تهدیدهای هوش مصنوعی در عصر حاضر و آمادگی برای مقابله با جنگ‌شناختی به‌عنوان مادر جنگ‌ها، تأکید شد.

به گزارش گنجینه رضوی، این نشست با حضور حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدجلال حسینی، رئیس سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی و جمعی از مدیران، کارکنان و پژوهشگران این سازمان و سازمان علمی و فرهنگی این آستان مقدس و همچنین علاقه‌مندان، یکشنبه، ۲۸ بهمن‌ماه ۱۴۰۳، در تالار قدس کتابخانه مرکزی حرم مطهر رضوی برگزار شد. 
محمد جوانی، مسئول کمیته علمی علوم‌شناختی و جنگ ترکیبی دانشگاه افسری و تربیت پاسداری امام حسین(ع) در این نشست، اظهار کرد: پدیده هوش مصنوعی موجب ایجاد پیشرفت‌های بسیاری در زندگی بشر شده است چنان‌که 20 سال آینده بسیار متفاوت خواهد بود. 
وی گفت: هوش مصنوعی دارای چشم، گوش و هوش است و اجازه تحلیل و استدلال دارد، بنابراین می‌تواند رفتارهای انسان‌ها و حریم خصوصی آنان را پایش کند. 
جوانی افزود: پس از این پایش، هوش مصنوعی می‌تواند بر روی مغز انسان اثر گذاشته و به آن جهت دهد تا افراد با افتخار در راستای تحقق اهداف صاحبان این تکنولوژی گام بردارند. بی‌تردید، این جنبه استفاده از هوش مصنوعی بسیار خطرناک است. 
این پژوهشگر درباره هوش‌های مصنوعی کلامی و پاسخ‌گو همچون «ChatGPT»، گفت: این هوش‌های مصنوعی در مرحله جلب اعتماد استفاده‌کنندگان خود هستند تا افراد به آن‌ها پناه ببرند، به عبارتی به هوش مصنوعی معتاد شوند. سپس هوش‌های مصنوعی می‌توانند فرماندهی مغز افراد را برعهده بگیرند.
وی از جنگ داده‌ها و اراده‌ها به‌عنوان جنگ شناختی نام برد و بیان کرد: جنگ شناختی پس از میدان‌های زمین، دریا، هوا، فضا و سایبری، ششمین میدان نبرد دنیا محسوب می‌شود که ذهن انسان را به میدان نبرد تبدیل می‌کند. در واقع، جنگ شناختی، می‌تواند جای فتح و شکست را در ذهن انسان تغییر دهد. 
جوانی، شبکه‌های اجتماعی و پلتفرم‌ها را بستر اصلی جنگ شناختی دانست و افزود: مهمترین آسیب شبکه‌های اجتماعی نیز مربوط به «فیلترینگ حبابی» است. 
وی گفت: در این جنگ شناختی، افراد را به حبابی هل می‌دهند، یعنی فقط اخبار گلچین شده که شما دوست دارید آن‌ها را ببینید و هوش مصنوعی نیز دوست دارد، شما آن‌ها را ببینید، خواهید دید. 
سخنران نشست با اشاره به مفهوم سوگیری شناختی، ادامه داد: سوگیری‌ شناختی در مغز انسان رخ می‌دهد. در این‌میان، بسیاری از مشکلات و قضاوت‌های ما به‌دلیل سوگیری‌های ‌شناختی است. 
وی تصریح کرد: اگر استفاده علمی از هوش مصنوعی نمی‌کنید، بهتر است آن را وارد زندگی شخصی و خانوادگی خود نکنید. اگر هم از هوش مصنوعی استفاده می‌کنید، خودتان را در معرض هوش‌ مصنوعی که تزریق محتوا و پخش کلیپ دارد، قرار ندهید یا حداقل نگاهی نقادانه به محتواهای آن‌ داشته باشید. 
جوانی همچنین با نمایش کلیپ‌هایی به معرفی عرصه‌های مختلف استفاده از هوش مصنوعی در زندگی بشر همچون حکمرانی و سیاستگذاری، آموزش، پزشکی، صنایع تولیدی، حمل و نقل، گردشگری و میراث فرهنگی، نظامی و امنیتی و...، پرداخت.  
وی در پایان ضمن تأکید بر اهمیت جهاد تبیین و روشن‌گری افراد در میان اطرافیان خود به‌ویژه با توجه نقش اثرگذار رسانه‌ها، به پرسش‌های برخی از حاضران پاسخ داد. 

افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید