آغاز طرح تربیت مروج کتاب و کتابخوانی در کشور
به گزارش گنجینه رضوی، این جملات بخشی از صحبتهای سید عباس مرجانی، مدير انديشگاه رضوي و مسئول امور فعاليتهاي داوطلبانه و خادمياري سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی است. در ادامه، گفتوگوی ما را با این مقام مسئول دراینخصوص بخوانید.
اجرای طرح تربیت مروج کتاب و کتابخوانی در کشور چه ضرورتی دارد؟
در کشور، افراد بسیاری وجود دارند که علاقهمند به انجام اقدامات فرهنگی و ترویجی هستند، اما متأسفانه توانایی لازم برای همکاری با مراکز فرهنگی و کتابخانهای را ندارند. دلیل اصلی این است که این افراد آموزشهای لازم را ندیدهاند. به همین علت، امور خادمیاران کتاب و کتابخوانی سازمان کتابخانهها و موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی با همکاری بنیاد کرامت رضوی و مرکز رسانهای شیرازه، اقدام به راهاندازی مرکز تربیت مروج، کرده است. هدف از برگزاری این طرح، آموزش نیروهای مردمی توانمند است که در قالب خادمیار بتوانند با مراکز و مؤسسات فرهنگی ترویجی در راستای ترویج فرهنگ کتابخوانی و مطالعه، همکاری داشته باشند.
چه امتیازی برای شرکتکنندگان در نظر گرفته شده است؟
این طرح در دو سطح، طراحی شده است. در سطح اول، ابتدا افراد توانمند، نخبه و متخصص، دورههایی که توسط امور خادمیاران و مرکز رسانهای شیرازه، بهنام دورههای تربیت مدرس تهیه شده است را، میگذرانند و پس از پایان دوره، گواهی شرکت در دوره به آنها اعطا خواهد شد. افرادی که توانایی تدریس داشته باشند و مورد تأیید مرکز امور خادمیاران قرار بگیرند، بهعنوان خادمیار مرکز با کانونهای خدمت رضوی کتاب و کتابخوانی، همکاری خواهند داشت. مرحله بعد، مرحله تربیت مروج است که توسط مدرسین در هر استان، انجام خواهد شد.
اجرای طرح شامل چه مراحلی خواهد بود؟
پس از اعلام فراخوان اولیه، افراد علاقهمند دورههای تربیت مروج را خواهند گذراند و سپس بهعنوان خادمیار در خدمت ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی قرار خواهند گرفت و با کانونهای کتاب و کتابخوانی، همکاری خواهند داشت.
در حال حاضر، اجرای طرح تربیت مروج کتاب و کتابخوانی به چه صورت دنبال میشود؟
این دوره بهصورت برونخط (آفلاین) و با حضور استادان و متخصصان کشوری، آماده اجرا شده است و هماکنون بهصورت آزمایشی در استان کرمان، در حال برگزاری است که در این مجال، از دبیرخانه کانونهای خدمت رضوی استان کرمان برای این همکاری، تقدیر و تشکر میکنم.