امام جواد علیه السلام
عمر کوتاه این بنده مخلص خدا به جهاد با کفر و قیام خاتمه یافت. در سنین جوانی به رهبری امت اسلامی منصوب شدند و در این سالهای کوتاه و در عین حال فشرده با دشمنان چنان جنگیدند که در سن بیست و پنج سالگی حضورش برای دشمنان غیر قابل تحمل شده بود و ایشان را با زهر به شهادت رساندند.
این امام بزرگوار مانند سایر ائمه که هرکدام برگی به تاریخ پر افتخار اسلام افزودند نقش مهمی در جهاد همه جانبه اسلام داشتند و درس های فراوانی به ما اموختند.یکی از آن درس های بزرگ این است که وقتی با قدرت های ریاکارانه مواجه میشویم باید در جهت اگاهی بخشیدن به مردم تلاش کنیم. اگر دشمن صراحتا" و صریحا" دشمنی خود را نشان دهد و تظاهرگر نباشد کار او آسانتر و مقابله با او ساده تر است .اما زمانی که دشمنی مانند مامون عباسی چهره خویش را مقدس جلوه میدهد ودر ظاهر طرفدار اسلام است شناخت چهره واقعی وی برای مردم دشوار است. در عصر ما و در تمامی ادوار گذشته دشمنان هر زمان نتوانستند با مردم مقابله کنند سعی کردند از تدبیر نیرنگ و نفاق استفاده کنند. امام رضا و امام جواد علیه السلام تمام تلاش خود را به کار گرفتند تا این نقاب دروغین و ساختگی را از مامون دور کنند و موفق هم شدند.
امام جواد علیه السلام نمونه و مصداق مقاومت است او توانست در این مدت کوتاه با قدرت فریبکارانه و ریاکارانه خلافت عباسی زمان خود مقابله کند و آن را افشا کند. او هرگز یک قدم عقب نشینی نکرد و با تمام روش های ممکن جنگید .او اولین کسی بود که در حضور مامون با علما و واعظان علنا" بحث آزاد و مسائل مربوط به آزادی را برقرار کرد. بحث آزاد میراث اسلامی ماست که در زمان سایر ائمه به صورت هدایت یافته رواج داشت اما در زمان امام جواد بطور منظم اجرا می شد.
همسرش ام الفضل دختر مامون عباسی بود که در دربار خلافت پرورش یافته بود و زندگی اشرافی داشت . او تحمل زندگی بی آلایش خاندان عصمت و طهارت را نداشت و ازسوی دیگر معتصم عباسی بخاطر کینه و دشمنی که با اهل بیت داشت محدودیتهای جدیدی برای امام به وجود می آورد و ایشان را به بغداد تبعید کرد.سرانجام چند ماه بعد از این سفر به وسیله زهری که همسرش به تحریک عمویش معتصم به ایشان خورانید مسموم و در سن بیست و پنج سالگی در ماه ذی القعده به شهادت رسیدند.
TITLE: The political and striving lives of Imam
Jawad, Imam Hadi and Imam Askari (p.b.u.h.)
AUTHOR(S): Khamenei, Sayyid Ali, Leader of IRI, 1939
DEWEY NO.: 297 .95 K 45 P